Wednesday, June 28, 2017

Summer Holiday

Its either you're a student, or a teacher.

Then only you will be excited with summer holiday especially here in Malaysia.

That's the only time where you can go on holiday or travel with your partner without worrying  about big crowd.

Some people said that they're introvert, they get sick and nausea around big crowd. But me, I just hate people. I don't like people looking at me or trying to talk to me.

I will avoid human that's for sure.

Okay, get back to the topic.

So, I'm really not a fun person, I got ideas but normally I couldn't spit it out. I'm the kind that, whatever you like, I'll just join you.

Some people will call me lazy, afraid to give the ideas.

Well, I am the "WHATEVER" kind of person.

I may not talking much, but in my head, there's a lot of cursing going on while listening to the bullshit from everyone

Blame my resolution seven years ago,


I will not curse anymore....or less curse
Dang!

I don't like to talk, but I like to listen. I'm terrible at giving advice.

I think I'm like a wall

I have no face expression while listening to your stories

I'm good at crying, is that a good thing?

I'm writing crap again...so what

I need to figure out, what can I do during this summer break.

Alvida!

Wednesday, May 17, 2017

kau kerja apa?

aku belajar engineering

lepas habis belajar mengganggurrr tanam anggurrr

lama lepas tu, ak baru dpt keje

sebagai cikgu

satu hari, dekat wedding

ad kwn lama masa belajar tanya

kau kerja apa?

aku jawab la

dia buat muka sambil berkata

asal kau keje cikgu

banyak company nak pakai engineer bidang kau

hinakah kerjaya sebangai cikgu?

HAHA

jujur aku kata, aku tak kisah mengajar

client aku adalah students yang umur bawah 13

dan aku tidak memerlukan pen merah

kerja stress? selalunya aku stress sbb benda lain, bukan sbb mengajar

cukup ke gaji cikgu?

hehe

alhamdulillah

aku ada buat tuition class untuk budak2 dekat rumah aku,

rate tak tinggi mana

janji aku boleh mengira

______________________________________________________________

Allah maha mengetahui

aku dulu beriya bagitahu mak kata

aku tak nak jadi cikgu

sebabnya masa aku tengok kat sekolah

aku rasa environment kat bilik guru tu tak best

lama kelamaan

like I said before

He knows better

so here I am

teaching

and I am happy


Thursday, March 2, 2017

apabila translate bulat2


Assalamualaikum dunia...

lama menyepi kan.yeah...

jadi tadi ajar budak darjah 2 pasai pengangkutan.

dalam banyak-bayak word tu, aku selitkan beca

macam biasa la depa taktau apa tu beca

jadi ada sorang budak local ni...non malay

dia tulih

trishaw can go round round

mula-mula aku macam...apa yang budak ni nak kata sebenarnya..

lepastu aku rasa dia nak kata macam beca ni boleh bawak p jalan jalan la kot...

Adoiyai..

oklah

bai

Wednesday, June 19, 2013

peplum?

hi

luahan hati .

thepoplook punya design untuk peplum....pada pendapat aku..sangat....mengecewakan.

sekian

Thursday, May 16, 2013

Rome wasnt built in a day

sebenarnya post ni satu ja. bout me.haruslah bout me,its my blog!

aku memang fail kalau melibatkan relationship.

aku memang byk menipu, tapi ad yg ckp kt aku,tipu tgk keadaan,ada keadaan tipu itu perlu.

bila aku cakap harini aku nk berubah, aku akan bangun pagi tiap hari lpas subuh dan terus joging!

jujurnya, kalau selama ini aku nk bangun subuh pun susah, kalau solat pon sure tidur blk...
agak2 aku boleh ke berubah drastik? boleh! kalau aku superhuman!kau lain r..nk berubah anytime.sekali petik je terus berubah.

aku perlukan masa,jadi, kepada yang berkenaan, kalau sabar tunggu,kalau x, pergi..
sbb da bgtahu..aku jujur aku perlukan masa ,sebab ada beberapa perkara dalam hidup aku,yang aku nak ubah.

yang lepas tu lepas,kau x tahan ,aku faham..macam kt twitter aku r, lelaki max 3 kali je boleh kite buat salah kt dia bout benda yg sama...kalau perempuan...100 kali..ni bukan aku kata, ni dr fazilah kamsah yg kata.

chiow

ya,dont have idea to write an interesting post!always an emotional post!

Monday, April 15, 2013

soalan PTD

aku tidak berjaya menjawab dengan cemerlang, terutama pengetahuan am. antara soalan yang aku musykil adalah mengenai duit syiling serta bantuan rakyat.

apa maksud lambang duit syiling yang baru?
dalam poket xde duit syiling baru plak,yg aku igt duit syiling 5 sen ja.yg aku igt ada garisan2.
xde nampak macam rupa apa pon.kalau duit syiling dulu senang, gambaran dia jelas dan nyata seperti  congkak, wau, keris....xde maksud tersirat,xde futuristik(bak kata eva).

tadi sembang2 dengan dia, kami pon membincangkan tentang perkara tersebut. sesi Google pon bermula..
dan sememangnya aku kurang berpuas hati.berikut adalah gambar duit syiling baru serta maksud bagi setiap nilai :-

ok...sila menggunakan daya imaginasi yang paling tinggi (ke langit!):-
Image result for syiling baru malaysia


50 sen
SALUR KACANG: seriously, aku x nampak ke MALAYSIA an dkt situ.owh, orang putih x makan kacang...ke? ok r, fine ar, ade 14 dotted line keliling tu,symbolise 14 negeri.tapi SALUR KACANG?? dan juga ukiran? seriously ...terpaksa meng IYA kan.huh

20 sen
bunga melur.ok, aku boleh terima sedikit.tp mcm terlalu seni untuk duit syiling.....ke?

10sen
motif orang asli.HUHHHH? seni warisan anyaman suku kaum Mah Meri..anyaman? owh. ceq x tau nak kata apa dah.

5 sen
DESTAR SIGA. iaitu tenunan kain kaum Kadazan. oh..ok, new info for me. I thought it is just a pattern.
selalu ja nampak corak tu....rasanya.

SO, kesimpulan yg aku nak buat kt sini...dengan fikiran yang positif tetapi tak berapa nak jujur...adalah..lambang2 ni..cuba nak di beritahu kepada kita...rakyat..tentang benda2 yang RARE ini.

saya bukan orang seni, yang nampak benda2 sehalus itu.

seriously....SALUR KACANG?

SALAM SALUR KACANG.

Monday, April 1, 2013

Google buat lawak

giler doraemon nyer boleh kluar smells dari laptop~~
haha

anyway, it is still cool.


nah..

g main jauh2

https://www.google.com/intl/en/landing/nose/help.html

Usaha walaupun untuk bergurau.

peace