Thursday, March 2, 2017

apabila translate bulat2

Posted by mimi at 3/02/2017 01:25:00 PM 0 comments Links to this post

Assalamualaikum dunia...

lama menyepi kan.yeah...

jadi tadi ajar budak darjah 2 pasai pengangkutan.

dalam banyak-bayak word tu, aku selitkan beca

macam biasa la depa taktau apa tu beca

jadi ada sorang budak local ni...non malay

dia tulih

trishaw can go round round

mula-mula aku macam...apa yang budak ni nak kata sebenarnya..

lepastu aku rasa dia nak kata macam beca ni boleh bawak p jalan jalan la kot...

Adoiyai..

oklah

bai

Wednesday, June 19, 2013

peplum?

Posted by mimi at 6/19/2013 12:58:00 AM 0 comments Links to this post
hi

luahan hati .

thepoplook punya design untuk peplum....pada pendapat aku..sangat....mengecewakan.

sekian

Thursday, May 16, 2013

Rome wasnt built in a day

Posted by mimi at 5/16/2013 09:11:00 PM 0 comments Links to this post
sebenarnya post ni satu ja. bout me.haruslah bout me,its my blog!

aku memang fail kalau melibatkan relationship.

aku memang byk menipu, tapi ad yg ckp kt aku,tipu tgk keadaan,ada keadaan tipu itu perlu.

bila aku cakap harini aku nk berubah, aku akan bangun pagi tiap hari lpas subuh dan terus joging!

jujurnya, kalau selama ini aku nk bangun subuh pun susah, kalau solat pon sure tidur blk...
agak2 aku boleh ke berubah drastik? boleh! kalau aku superhuman!kau lain r..nk berubah anytime.sekali petik je terus berubah.

aku perlukan masa,jadi, kepada yang berkenaan, kalau sabar tunggu,kalau x, pergi..
sbb da bgtahu..aku jujur aku perlukan masa ,sebab ada beberapa perkara dalam hidup aku,yang aku nak ubah.

yang lepas tu lepas,kau x tahan ,aku faham..macam kt twitter aku r, lelaki max 3 kali je boleh kite buat salah kt dia bout benda yg sama...kalau perempuan...100 kali..ni bukan aku kata, ni dr fazilah kamsah yg kata.

chiow

ya,dont have idea to write an interesting post!always an emotional post!

Monday, April 15, 2013

soalan PTD

Posted by mimi at 4/15/2013 02:09:00 AM 1 comments Links to this post
aku tidak berjaya menjawab dengan cemerlang, terutama pengetahuan am. antara soalan yang aku musykil adalah mengenai duit syiling serta bantuan rakyat.

apa maksud lambang duit syiling yang baru?
dalam poket xde duit syiling baru plak,yg aku igt duit syiling 5 sen ja.yg aku igt ada garisan2.
xde nampak macam rupa apa pon.kalau duit syiling dulu senang, gambaran dia jelas dan nyata seperti  congkak, wau, keris....xde maksud tersirat,xde futuristik(bak kata eva).

tadi sembang2 dengan dia, kami pon membincangkan tentang perkara tersebut. sesi Google pon bermula..
dan sememangnya aku kurang berpuas hati.berikut adalah gambar duit syiling baru serta maksud bagi setiap nilai :-

ok...sila menggunakan daya imaginasi yang paling tinggi (ke langit!):-

50 sen
SALUR KACANG: seriously, aku x nampak ke MALAYSIA an dkt situ.owh, orang putih x makan kacang...ke? ok r, fine ar, ade 14 dotted line keliling tu,symbolise 14 negeri.tapi SALUR KACANG?? dan juga ukiran? seriously ...terpaksa meng IYA kan.huh

20 sen
bunga melur.ok, aku boleh terima sedikit.tp mcm terlalu seni untuk duit syiling.....ke?

10sen
motif orang asli.HUHHHH? seni warisan anyaman suku kaum Mah Meri..anyaman? owh. ceq x tau nak kata apa dah.

5 sen
DESTAR SIGA. iaitu tenunan kain kaum Kadazan. oh..ok, new info for me. I thought it is just a pattern.
selalu ja nampak corak tu....rasanya.

SO, kesimpulan yg aku nak buat kt sini...dengan fikiran yang positif tetapi tak berapa nak jujur...adalah..lambang2 ni..cuba nak di beritahu kepada kita...rakyat..tentang benda2 yang RARE ini.

saya bukan orang seni, yang nampak benda2 sehalus itu.

seriously....SALUR KACANG?

SALAM SALUR KACANG.

Monday, April 1, 2013

Google buat lawak

Posted by mimi at 4/01/2013 10:46:00 AM 0 comments Links to this post
giler doraemon nyer boleh kluar smells dari laptop~~
haha

anyway, it is still cool.

nah..
g main jauh2

https://www.google.com/intl/en/landing/nose/help.html
Usaha walaupun untuk bergurau.

peace

Kasut getah Crocs

Posted by mimi at 4/01/2013 10:30:00 AM 0 comments Links to this post
Hi

aku x pernah dengar sebelum ni, yang kasut crocs ni bahaya especially kat escalator. ak pon try la Google..

selalu aku tgk scene2 tersepit ni dlm cerita thriller je. walaupun bukan org yg tersepit..hanyalah kasut getah berjenama Crocs..still menakutkan! boleh putus jari kaki wa cakap sama lu!

kalau my fren ad upload gmbr kasut yg tersepit tu aku letak kt sini

senang citer, naik escalator  hati2..x semestinya pkai Crocs ja yg boleh tersepit. kain tu kalau labuh sgt pon boleh tersepit. Jadi sentiasalah berwaspada.

ni untuk reference korang Link

peace

Wednesday, March 27, 2013

perempuan dan engineer

Posted by mimi at 3/27/2013 06:19:00 PM 0 comments Links to this post
pendidikan. business. seni tari. pengurusan. bahasa. kejuruteraan. perubatan dan lain2 fakulti.
semua ada label.

oh sini ramai perempuan, best nak cari awek
oh sini ramai guys, guys byk yang hensem2

i bet u guys know which faculty is which.

mentaliti manusia zaman skrg..
perempuan x boleh buat benda2 lelaki buat.
igt prempuan x reti pegang screw driver
x larat nak angkat berat.
perempuan leceh.
banyak songeh

oh,jadi perempuan kena ambik bidang2 perempuan je ar?
x boleh ikut minat masing2?


oh, kalau bekerja nant, susah nak dapat kerja yg ikut bidang.
ohooooooo...now i get it!

why dont u guys buat, perempuan kena belajar sampai form 5, then belajar memasak, menjahit dan berkahwin????
WAJIBKAN LAH.

middle finger.

kau tutupkanlah minda kau orang.kau tak akan berkembang.
senang kau ckp je ar perempuan hanya utk supply the husband anak2 dan menjadi orang gaji suami.

i really am piss off.


 

kAcA MaTA BiRu Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates