Wednesday, May 17, 2017

kau kerja apa?

Posted by mimi at 5/17/2017 09:20:00 AM 0 comments Links to this post
aku belajar engineering

lepas habis belajar mengganggurrr tanam anggurrr

lama lepas tu, ak baru dpt keje

sebagai cikgu

satu hari, dekat wedding

ad kwn lama masa belajar tanya

kau kerja apa?

aku jawab la

dia buat muka sambil berkata

asal kau keje cikgu

banyak company nak pakai engineer bidang kau

hinakah kerjaya sebangai cikgu?

HAHA

jujur aku kata, aku tak kisah mengajar

client aku adalah students yang umur bawah 13

dan aku tidak memerlukan pen merah

kerja stress? selalunya aku stress sbb benda lain, bukan sbb mengajar

cukup ke gaji cikgu?

hehe

alhamdulillah

aku ada buat tuition class untuk budak2 dekat rumah aku,

rate tak tinggi mana

janji aku boleh mengira

______________________________________________________________

Allah maha mengetahui

aku dulu beriya bagitahu mak kata

aku tak nak jadi cikgu

sebabnya masa aku tengok kat sekolah

aku rasa environment kat bilik guru tu tak best

lama kelamaan

like I said before

He knows better

so here I am

teaching

and I am happy


blood sucker

Posted by mimi at 5/17/2017 09:00:00 AM 0 comments Links to this post
hi

tajuk macam ape je kan

ini kisah manusia pinjam tak reti pulang

aku tak kisah kau pinjam duit tak reti pulang

tapi tu melambangkan perangai kau

you do shit to me

buhbye

ur not my friend anymore

Thursday, March 2, 2017

apabila translate bulat2

Posted by mimi at 3/02/2017 01:25:00 PM 0 comments Links to this post

Assalamualaikum dunia...

lama menyepi kan.yeah...

jadi tadi ajar budak darjah 2 pasai pengangkutan.

dalam banyak-bayak word tu, aku selitkan beca

macam biasa la depa taktau apa tu beca

jadi ada sorang budak local ni...non malay

dia tulih

trishaw can go round round

mula-mula aku macam...apa yang budak ni nak kata sebenarnya..

lepastu aku rasa dia nak kata macam beca ni boleh bawak p jalan jalan la kot...

Adoiyai..

oklah

bai
 

kAcA MaTA BiRu Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates