Wednesday, March 27, 2013

perempuan dan engineer

Posted by mimi at 3/27/2013 06:19:00 PM 0 comments Links to this post
pendidikan. business. seni tari. pengurusan. bahasa. kejuruteraan. perubatan dan lain2 fakulti.
semua ada label.

oh sini ramai perempuan, best nak cari awek
oh sini ramai guys, guys byk yang hensem2

i bet u guys know which faculty is which.

mentaliti manusia zaman skrg..
perempuan x boleh buat benda2 lelaki buat.
igt prempuan x reti pegang screw driver
x larat nak angkat berat.
perempuan leceh.
banyak songeh

oh,jadi perempuan kena ambik bidang2 perempuan je ar?
x boleh ikut minat masing2?


oh, kalau bekerja nant, susah nak dapat kerja yg ikut bidang.
ohooooooo...now i get it!

why dont u guys buat, perempuan kena belajar sampai form 5, then belajar memasak, menjahit dan berkahwin????
WAJIBKAN LAH.

middle finger.

kau tutupkanlah minda kau orang.kau tak akan berkembang.
senang kau ckp je ar perempuan hanya utk supply the husband anak2 dan menjadi orang gaji suami.

i really am piss off.


Sunday, March 24, 2013

fav song

Posted by mimi at 3/24/2013 09:09:00 PM 0 comments Links to this post
Well I woke up to the sound of silence
And cries were cutting like knives in a fist fight
And I found you with a bottle of wine
Your head in the curtains
And heart like the Fourth of July

You swore and said,
"We are not,
We are not shining stars"
This I know,
I never said we are

Though I've never been through hell like that
I've closed enough windows to know you can never look back

If you're lost and alone
Or you're sinking like a stone
Carry on
May your past be the sound
Of your feet upon the ground
Carry on

Carry on, carry on

So I met up with some friends at the edge of the night
At a bar off 75
And we talked and talked about how our parents will die,
All our neighbours and wives

But I like to think I can cheat it all
To make up for the times I've been cheated on
And it's nice to know when I was left for dead
I was found and now I don't roam these streets
I am not the ghost you are to me

If you're lost and alone
Or you're sinking like a stone
Carry on
May your past be the sound
Of your feet upon the ground
Carry on

Whoa
My head is on fire but my legs are fine
After all they are mine
Lay your clothes down on the floor
Close the door, hold the phone
Show me how no one’s ever gonna stop us tonight

'Cause here we are
We are shining stars
We are invincible
We are who we are
On our darkest day
When we’re miles away
Sun will come
We will find our way home

If you're lost and alone
Or you're sinking like a stone
Carry on
May your past be the sound
Of your feet upon the ground
Carry on

(No one's ever gonna stop us tonight)
(No one's ever, no one's ever gonna stop, no one's ever gonna stop us tonight)
(No one's ever, no one's ever gonna stop, no one's ever gonna stop, no one's ever gonna stop us tonight)

mess head

Posted by mimi at 3/24/2013 06:42:00 PM 0 comments Links to this post
yoooo

stay home doing nothing for about...3 weeks i think?
try to learn few software but end up i did it half way*.i know,shud finish the learning process.i will,but gonna take some times*

bila x dak kerja ni mula la fikir benda bukan2.
haritu sembang dgn kwn baik masa matrik, update perkembangan masing2, keluar la pasal cintan cintun.

adoi, lemah betul aku.
cinta sangat la tak boleh dipaksa(sama macam ak nk tulis post)
dan ak selalu terkena, yang aku suka x suka aku,dan yang suka aku,aku x suka dia.
a friend told me that, tak semua kita nak, kita dapat.

kebanyakan orang yang end up berkahwin bukan cinta hati mereka..benda tu sorg ja yang menang.
dan yang lagi sorg kena menerima dan belajar utk love that person.

hurm...aku kurang boleh menerima benda tu.cant it be both are deeply in love, and get marry and lives happily ever after? owh..terlalu dongeng ...eh?

dulu ak selalu ckp aku x pernah heart broken...atau meroyan bila break up.
sekali ja...and lepas tu, ak x pernah ada serious relationship dah.

ntah, feeling tu dah xde.hilang.pupus mungkin.

and i really need a job, so that i wont have time thinking bout this four letter word.

Hugs

Thursday, March 21, 2013

baucer buku

Posted by mimi at 3/21/2013 07:30:00 PM 0 comments Links to this post
ye.dapat voucher buku.x tau nk beli buku ape.
so,td g melepakkan diri di kedai buku,
biasala aku,suka berangan.beli buku ccna.
ya..i know...ak kuat berangan..tp xpe ar.boleh tlg tmbh collection buku kt rumah ni.

kedai buku tahun ni kebanyakan poyo dan berlagak dan konon strict.
aku tersalah tulis IC kt bahagian nama ja.IC aku sendiri kot. MPH reject, POPULAR reject.
sakai.katanya oh,x boleh potong langsung.kementrian yang buat rules mcm tu.kena cop kt depan dulu baru boleh guna.kurang ajar management korang.penipu.then nak buat rules kne 80% buku at least.20% je alat tulis.majalah ilmiah pon x boleh.sakai,aku bukan beli majalah hiburan!

aku g kedai buku UM,rilek je akak2 tu scan barang2 yg aku beli.
sakit hati aku.
kalau kt MYDIN x kesah pon .lg rm50 aku nk spend beli stationaries kt MYDIN yang x poyo mcm kedai2 buku yg kononnya hebat.lg murah .


No Hugs for Today

Wednesday, March 20, 2013

apa topik

Posted by mimi at 3/20/2013 10:03:00 PM 0 comments Links to this post
sejak dari sekolah2 sampai la skrg,kalau ada subjek yg kne buat presentation atau essay yg bebas tajuk...aku mmg pilih tajuk yg pelik.benda yg ada dlm kepala aku mesti pelik.kadang2 benda yg aku masukkan dalam assignment tu ade relate dgn aku.
aku pernah buat tajuk presentation transsexual. aku x kata ada kaitan dgn aku.tapi macam menarik tajuk tu,bagi aku lah.
dan ada yg lg pandang pelik kt aku sbb aku present tajuk tu.bagi yg mengenali diri, erm...kau tau jiwa aku kot?

nnt ar aku update post merapu nieh.
nak tgk adi putra dlm sehangat asmara.

Hugs

tahukah anda

Posted by mimi at 3/20/2013 09:51:00 PM 0 comments Links to this post
aku tak tahu
kenapa kuku kaki lambat panjang berbanding kuku tangan?
sapa boleh tolong aku jawab?

aku dah cuba google,tp x dpt maklumat daripada sumber yg boleh dipercayai.
semuanya dr blog.
ada satu ni,yakin mengatakan,antara sebab kuku tangan lagi cepat tumbuh:
sebab dekat dgn jantung.(huh?ak mmg fail biology.x dpt nk relate!)
lagi satu sebab cahaya matahari.kuku kaki kurang terdedah .(kita ni tumbuhan ke?boleh buat fotosintesis eh?)

sapa boleh bg fakta.aku amat hargai.
sekian terima kasih

Hugs

Friday, March 15, 2013

Jual Jamu

Posted by mimi at 3/15/2013 11:36:00 AM 0 comments Links to this post
tu dia. sekian lama menyembunyikan diri.
kesian stalker aku.teringin nak tahu aku dah kerje ke belum ek.
anda boleh gelak berdekah dekah sbb im officially unemployed.
bosan la aku layan perangai manusia.
dah,cerita lain.

erm.ap nk cerita dowh.
bukan aku yg ke German.
hehe.
ak jual jamu skrg,
kalau nak sila hubungi aku,
ok.

hugs
 

kAcA MaTA BiRu Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates