Monday, April 15, 2013

soalan PTD

aku tidak berjaya menjawab dengan cemerlang, terutama pengetahuan am. antara soalan yang aku musykil adalah mengenai duit syiling serta bantuan rakyat.

apa maksud lambang duit syiling yang baru?
dalam poket xde duit syiling baru plak,yg aku igt duit syiling 5 sen ja.yg aku igt ada garisan2.
xde nampak macam rupa apa pon.kalau duit syiling dulu senang, gambaran dia jelas dan nyata seperti  congkak, wau, keris....xde maksud tersirat,xde futuristik(bak kata eva).

tadi sembang2 dengan dia, kami pon membincangkan tentang perkara tersebut. sesi Google pon bermula..
dan sememangnya aku kurang berpuas hati.berikut adalah gambar duit syiling baru serta maksud bagi setiap nilai :-

ok...sila menggunakan daya imaginasi yang paling tinggi (ke langit!):-

50 sen
SALUR KACANG: seriously, aku x nampak ke MALAYSIA an dkt situ.owh, orang putih x makan kacang...ke? ok r, fine ar, ade 14 dotted line keliling tu,symbolise 14 negeri.tapi SALUR KACANG?? dan juga ukiran? seriously ...terpaksa meng IYA kan.huh

20 sen
bunga melur.ok, aku boleh terima sedikit.tp mcm terlalu seni untuk duit syiling.....ke?

10sen
motif orang asli.HUHHHH? seni warisan anyaman suku kaum Mah Meri..anyaman? owh. ceq x tau nak kata apa dah.

5 sen
DESTAR SIGA. iaitu tenunan kain kaum Kadazan. oh..ok, new info for me. I thought it is just a pattern.
selalu ja nampak corak tu....rasanya.

SO, kesimpulan yg aku nak buat kt sini...dengan fikiran yang positif tetapi tak berapa nak jujur...adalah..lambang2 ni..cuba nak di beritahu kepada kita...rakyat..tentang benda2 yang RARE ini.

saya bukan orang seni, yang nampak benda2 sehalus itu.

seriously....SALUR KACANG?

SALAM SALUR KACANG.

Monday, April 1, 2013

Google buat lawak

giler doraemon nyer boleh kluar smells dari laptop~~
haha

anyway, it is still cool.

nah..
g main jauh2

https://www.google.com/intl/en/landing/nose/help.html
Usaha walaupun untuk bergurau.

peace

Kasut getah Crocs

Hi

aku x pernah dengar sebelum ni, yang kasut crocs ni bahaya especially kat escalator. ak pon try la Google..

selalu aku tgk scene2 tersepit ni dlm cerita thriller je. walaupun bukan org yg tersepit..hanyalah kasut getah berjenama Crocs..still menakutkan! boleh putus jari kaki wa cakap sama lu!

kalau my fren ad upload gmbr kasut yg tersepit tu aku letak kt sini

senang citer, naik escalator  hati2..x semestinya pkai Crocs ja yg boleh tersepit. kain tu kalau labuh sgt pon boleh tersepit. Jadi sentiasalah berwaspada.

ni untuk reference korang Link

peace