Tuesday, July 31, 2012

Berbuka bersama........

Posted by mimi at 7/31/2012 05:58:00 PM 0 comments Links to this post
everyone is not home.
its just...me.alone
after having major headache thinking what should i have for berbuka,
i decided to cook.
who cares what i cooked or how does it tastes?
its just me and the food.
so food,wait for me!

Saturday, July 21, 2012

Selamat Menjalani ibadah Puasa

Posted by mimi at 7/21/2012 11:34:00 AM 0 comments Links to this post
Dear my friend Siti Eva Aman,
i really am sorry for everything.
i hope u r okay.
may god bless u in every way u do.
thank u.
selamat menjalani ibadah puasa.

Friday, July 6, 2012

Seluar Pertama Ku !

Posted by mimi at 7/06/2012 01:33:00 PM 0 comments Links to this post
Memang teringin nak belajar jahit. Dpat jahit baju kurung sendiri pon jadi la kan.Yang simple2 je. Semalam, Mak ajak g IOI Mall,Puchong.So,pergi la malam semalam mencari kain2 murah yang boleh dijadikan eksperimen aku.maka dapat la 1.5 meter..5 hengget kain tu,kire ok la..

 pastu,dok fikir,nak jahit bju kurung kedah,cam susah je..untuk beginner mcm aku,mmg susah la cerita dia. Mak bg cadanga, apa kata jahit seluar tiga suku. aku pon ambek seluar yang sedia ada ni,lukis la atas kain tu.pastu gunting,

Tapi ak x sedar lg,pinggang seluar tu kecik sangat. Aku pon jahit dengan penuh excited nyer.Bila da siap jahit semua ,aku angkat tengok..alamak!mane muat nieh..ak pon gatal gunting,da jd cangkat la seluar aku tuh.agak kelakar la sebenarnya. Ni hasil seluar pertama aku.
Aku xde getah,so pakai ribbon,satu lg kelakar, lubang ribbon tu aku buat sebelah dalam, sengal gak aku ni.
mak cakap,xpe la,cuba buat seluar utk dua budak kecik ni pulak.hari x keje nant aku buat ;)

Wednesday, July 4, 2012

Dinner 12th College

Posted by mimi at 7/04/2012 06:19:00 PM 0 comments Links to this post
haritu,bulan 5,dinner kolej ak.kt mana, Palace of Golden Horses.mungkin x cukup ap yg dibayar kepada pihak hotel.sbb ni bukan kali pertama kolej ni buat dinner kt hotel tu. dan rakan2 kolej lain pon menceritakan masalah yang sama. iaitu, mereka akan memberi pelbagai alasan utk refill air, air oren je pon! the cute adik2 waiter will says "kejap ea kak, tgh buat air" dah tahap tercekik,minx la air kosong,air kosong mmg ada sokmo la cter dia.
maka, ak xtahu la ap masalah mereka sebenarnya.ni antara gambar2 masa g dinner hari tu.














kawan2 sy mmg hot.tp bukan sy.peace.kbai

Yazid Burger

Posted by mimi at 7/04/2012 05:55:00 PM 0 comments Links to this post
minggu study week aritu, sy beserta rakan2 satu kos sy ajk g mkn bersama2. di Yazid Burger.Yang Besar Burger. Check it Out!

Kosmet ku~

Pening nak pilih air ape

Pilihan air syazwan mmg terbaik.













maaf jika gambar yang sama berulang. cuma nak beri gambaran yang lebih jelas.
pergi la belakang Unisel Shah Alam.ada food court kt situ ;)

Masakan Mak

Posted by mimi at 7/04/2012 05:19:00 PM 4 comments Links to this post
jum tgk,my mom's cook!

Laksam

Laksa


Mee Kuah
Ketam Rebus
Gulai Rebung
Bubur Pulut Hitam

Soto(version mak)Begedil home made!





Kedai Ali Tomyam

Posted by mimi at 7/04/2012 05:11:00 PM 0 comments Links to this post
aku mmg suka iklan kan kedai makan dgn free. kali ni ak nak cter psl kedai Ali Tomyam. compare tu previous kedai, kdai ni mahal,kadang2 sedap kadang2 x sedap.tp yg pasti selesa. jom cuci mata!

Apple Juice

Rojak Buah

Mee Hoon goreng

Udang Tepung


Tom Yam Putih

kedai makan best

Posted by mimi at 7/04/2012 04:50:00 PM 0 comments Links to this post
nak makan banyak,sedap tapi murah?
pergi sini.pantai dalam.flat sebelah the spehre.nama kedai tu Jasmine Tom Yam.sedap.ramai x yah cter ar.faberet aku adalah, mango blend.rm 3 je.puas hati.serius.mkn tiap kali,mmg share 2 orang.satu pinggan rm 5,bole share 2 org yg confem boleh tarik selimut lpas tuh!


 model blakang tu mmg terbaik.hehe.tu mango blend.plg terbaik ar.x menyesal confem.
gambar makanan2 lain,x sempat nak ambek ,sbb x dpt tahan sgt lapar,so,x dpt la ea
pape pon. kedai ni lg best dr Ali Tomyam.
 

kAcA MaTA BiRu Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates